onsdag 6 mars 2013

Gustavo Minas

Då är det dags att visa på vad som finns därute i gatufotografivärlden. Det har tagit lite tid att hitta,  jag är inte klar än, och att sedan få kontakt med dem för att få tillstånd att använda deras bilder. Mitt syfte med de här inläggen är inte att göra djuplodande porträtt. Jag har inte ens intervjuat dem. Jag vill bara ge er läsare ett antal namn, bilder och länkar. Så att ni själva kan gå vidare i att upptäcka dem. För det är de värda.

--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Gustavo Minas bor i Sao Paolo, Brasilien och arbetar där som journalist. När det gäller fotograferandet ser han sig mer som en engagerad amatör, ett i mitt tycke synnerligen blygsamt sätt att se på det. Efter att studerat ett år för brasiliens främsta klassiska gatufotograf Carlos Moreira, bestämde han sig för att ägna sig åt två projekt utan slut. Att fotografera gatulivet i städerna Sao Paolo och Cassia.Utmärkande för Gustavo Minas bilder är hans val av sol och skugga. I ljusmiljöer som kanske de flesta skulle rygga för, söker och hittar han sina motiv av rätt ögonblick, färg och en suggestiv ljussättning.

 
 
Men även utan detta ljus finner han oerhört nära och varma ögonblick. Ibland i avancerade kompositioner, ibland så enkelt, berättar han för oss om livet runt sig.

 
 
 
 
I serien med bilder från hemstaden Cassia målar han upp en bild av en liten övergiven stad där tiden verkar stå stilla. Tomma, slitna gator med enstaka människor, inte sällan i utkanten av bilderna. Helt annorlunda än de bilder han visar oss från storstaden. Enligt honom själv har filmmakaren/fotografen Wim Wenders varit en stor inspiration i det här projektet.
 
 
 
 
 
Carlos Minas bilder kan du se här och här.
 

1 kommentar:

  1. Vad kul, det blir spännande att upptäcka de gatufotografer du skriver om. Det är alltid bra med lite inspiration.

    SvaraRadera